Παλιά Αθήνα

 

Ένας ανυποψίαστος πελάτης δεν θα καταλάβει τίποτα ανοίγοντας τον υποτυπώδη κατάλογο με τα σουτζουκάκια, το κοκορέτσι, τη ρώσικη, τις ταλιάτες, το φιλέτο και μια αξιοπρεπή λίστα ελληνικών κρασιών. Θα του κάνει εντύπωση το αυθεντικό περιβάλλον κουτουκιού και οι πολύ χαμηλές τιμές. Οι πρώτες υποψίες γεννιούνται από τα ράφια με τα ανοιγμένα κρασιά, ενώ μια ματιά στα Riedel ποτήρια με το κρασί στα διπλανά τραπέζια σίγουρα θα παραξενέψει τον οποιονδήποτε. Όμως μόνο όταν έρθει ο Μανώλης στο τραπέζι οι υποψίες θα εξελιχθούν σε γνήσια έκπληξη. Ο Μανώλης θα σε βοηθήσει στη μετάφραση των κρασιών αλλά και στο δικό του να καταλήξεις, θα έχεις κάνει μια μαγική επιλογή, σωστά σερβιρισμένη, στην καράφα της και τη θερμοκρασία που θα την αναδείξει. Μια ελληνική κουζίνα που φέρνει δάκρυα στα μάτια, αριστοκράτισσα και κοσμοπολίτισσα, πέρα από τα ταπεινά σύνορα μιας ταβέρνας. Αυτή που τελειώνει με καζάν ντιπί και χαλβά του μπακάλη ψητό στο αλουμινόχαρτο, να λιώνει σαν καυτό κύμα από ταχίνι στον ουρανίσκο.